
Безглутенов морковен сладкиш без захар
Продукти:
180 г брашно от овес
200 г настъргани моркови
1 бр. банан (около 120 г)
3 бр. яйца
2 ч.л. бакпулвер (10 г)
1 ч.л. канела
1 ванилия
щипка индийско орехче
80 мл зехтин
100 г орехи
Крем за отгоре:
250 г скир + 1 с.л. мед
Приготвяне:
Разбийте яйцата.
Прибавете настърганите моркови и намачкания банан. Използвайте по-зрял банан за по-сладък сладкиш!
След това добавете зехтина.
Прибавете брашното, бапулвера, ванилията, канелата и индийското орехче. Разбъркайте добре. Накрая прибавете натрошените орехи.
Изсипете във форма с хартия за печене. Поръсете с канела преди печене за златист загар.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 мин.
След охлаждане пожелание намажете с крема от скир и мед.
Може да използвате и кисело мляко.
Охладете крема преди нанасяне за по-приятна текстура.
« назад