Безглутенов морковен сладкиш без захар

Безглутенов морковен сладкиш без захарБезглутенов морковен сладкиш без захарБезглутенов морковен сладкиш без захарБезглутенов морковен сладкиш без захарБезглутенов морковен сладкиш без захар

Продукти: 

180 г брашно от овес

200 г настъргани моркови

1 бр. банан (около 120 г)

3 бр. яйца 

2 ч.л. бакпулвер (10 г)

1 ч.л. канела 

1 ванилия 

щипка индийско орехче 

80 мл зехтин 

100 г орехи 

Крем за отгоре:

250 г скир + 1 с.л. мед 

 

Приготвяне: 

Разбийте яйцата. 

Прибавете настърганите моркови и намачкания банан. Използвайте по-зрял банан за по-сладък сладкиш! 

След това добавете зехтина. 

Прибавете брашното, бапулвера, ванилията, канелата и индийското орехче. Разбъркайте добре. Накрая прибавете натрошените орехи. 

Изсипете във форма с хартия за печене. Поръсете с канела преди печене за златист загар.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 мин. 

След охлаждане пожелание намажете с крема от скир и мед. 

Може да използвате и кисело мляко.

Охладете крема преди нанасяне за по-приятна текстура. 

 

« назад