Натурално брашно от Хорасан
Древният сорт твърда пшеница Хорасан (камут) е отглеждан още преди стотици години в Египет и Месопотамия. Самите зърна на тази култура са стъкловидни и по-големи от тези на житото – до 2-3 пъти. Характеризира се с висока степен на усвояемост и лека преработка от храносмилателната система. Притежава уникален леко сладък вкус с ядкови нотки. Отличава се с по-ниско съдържание на глутен, в сравнение с останалите пшенични култури.
Употреба: Брашното от Хорасан (камут) е подходящо за приготвяне на хляб, пица или паста, както и на бисквити, сладкиши или кексове. Комбинира се успешно с всякакви брашна, като тяхното добавяне е препоръчително, поради ниското съдържание на глутен в камута.
Нищо не се премахва, нито се добавя.
Употреба:
Брашното от камут е подходящо за приготвяне на хляб, пица или паста, както и на бисквити, сладкиши или кексове. Комбинира се успешно с всякакви брашна, като тяхното добавяне е препоръчително, поради ниското съдържание на глутен в камута.
« назад