Великденски сухи пасти Зайчета
Продукти
4 яйца
4 супени лъжици бяло брашно
4 супени лъжици кокосова захар
60 грама паста от фурми
200 грама крема сирене
50 грама сироп от агаве
200 грама натурален шоколад 85% масленост
30 грама кокосово масло
бисквити зайчета
Приготвяне
Започнете с приготвянето на овесените бисквити Зайчета.
След това продължете с приготвянето на блата, като използвате времето, докато бисквитите се пекат да го приготвите и след това да го сложите в топлата фурна.
За блата:
Разбийте яйцата с кокосовата захар до образуването на хомогенна и пухкава смес.
След това добавете брашното лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане със силиконова бъркалка.
Изсипете сместа в тавичка с размери 40/30 сантиметра.
Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за около 12 минути. Проверете за готовност с клечка за зъби.
След изпичане на блата го извадете от фурната, отстранете хартията за печене и оставете да изстине напълно.
Разрежете го на квадрати с помощта на нощица. Очертайте елипсовидна форма, като яйце и изрежете от блатовете еднакви по големина яйца.
За крема:
Сложете крема сиренето и сиропа от агаве в купа. Разбъркайте до образуване на хомогенна смес.
Напълнете сместа в шприц и шприцовайте крем по външният край на яйцата от блат.
Напълнете паста от фурми в друг шприц и запълнете участъка в средата, който се е образувал. Сложете отгоре друга част блат и притиснете леко.
За глазурата:
Разтопете шоколада на водна баня и добавете кокосовото масло.
Разбъркайте до хомогенизиране. Потопете всяка една пастичка в шоколад и поставете върху хартия за печене.
Върху всяка пастичка поставете по една бисквитка зайче.
Съхранявайте в хладилник докато стегнат. Отнема около 12-15 минути.
След това внимателно отстранете излишните части шоколад от пастите като използвате остър нож.
Съхранявайте на прохладно място, най - добре в хладилник, поради наличието на млечен продукт и шоколад.
Приятен апетит!
« назад