0 Великденски сухи пасти Зайчета | ecosem.bg

Великденски сухи пасти Зайчета

Сухи пасти с два вида крем за ВеликденСухи пасти с два вида крем за ВеликденСухи пасти с два вида крем за ВеликденСухи пасти с два вида крем за Великден

Продукти

 

4 яйца

4 супени лъжици бяло брашно

4 супени лъжици кокосова захар

60 грама паста от фурми 

200 грама крема сирене

50 грама сироп от агаве

200 грама натурален шоколад 85% масленост

30 грама кокосово масло

бисквити зайчета

 

 

 

 

 

Приготвяне

Започнете с приготвянето на овесените бисквити Зайчета.

След това продължете с приготвянето на блата, като използвате времето, докато бисквитите се пекат да го приготвите и след това да го сложите в топлата фурна.

 

За блата:

Разбийте яйцата с кокосовата захар до образуването на хомогенна и пухкава смес. 

След това добавете брашното лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане със силиконова бъркалка. 

Изсипете сместа в тавичка с размери 40/30 сантиметра. 

Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за около 12 минути. Проверете за готовност с клечка за зъби. 

След изпичане на блата го извадете от фурната, отстранете хартията за печене и оставете да изстине напълно. 

Разрежете го на квадрати с помощта на нощица. Очертайте елипсовидна форма, като яйце и изрежете от блатовете еднакви по големина яйца.

 

За крема:

Сложете крема сиренето и сиропа от агаве в купа. Разбъркайте до образуване на хомогенна смес.

Напълнете сместа в шприц и шприцовайте крем по външният край на яйцата от блат. 

Напълнете паста от фурми в друг шприц и запълнете участъка в средата, който се е образувал. Сложете отгоре друга част блат и притиснете леко. 

 

За глазурата:

Разтопете шоколада на водна баня и добавете кокосовото масло. 

Разбъркайте до хомогенизиране. Потопете всяка една пастичка в шоколад и поставете върху хартия за печене. 

Върху всяка пастичка поставете по една бисквитка зайче.

Съхранявайте в хладилник докато стегнат. Отнема около 12-15 минути.

След това внимателно отстранете излишните части шоколад от пастите като използвате остър нож.

Съхранявайте на прохладно място, най - добре в хладилник, поради наличието на млечен продукт и шоколад.

 

Приятен апетит!

 

« назад