
Бяло брашно от спелта
За да получим брашно с пухкава структура, използваме зърно от спелта, който сами отглеждаме на нашата нива в Дунавската равнина.
Смиламе на каменна мелница пълнозърнесто брашно и от него отсяваме с най-финото сито всички трици, а резултатът е бяло брашно от спелта с характерен леко жълтеникав цвят. Нашата каменна мелница смила спелтата бавно, без да я загрява, запазвайки в максимална степен всички полезни съставки.
При смилането на зърното на каменна мелница, то влиза в контакт само с естествените материали – камъните, които са изградени от същите елементи, от които е и почвата. При този процес зърното прави още веднъж контакт с веществата и минералите, от които се е хранило, за да порасне.
Употреба: Подходящо за приготвяне на всякакъв вид диетични печива, хляб, сладкиши и други тестени изделия. Идеално за обща употреба. Брашното от спелта е подходящо за каши за деца, макарони, спагети, юфка.
| Бяло брашно от спелта | |
| Хранителни стойности | за 100 g | 
| Енергийна стойност | 356 kcal/1489 KJ | 
| Мазнини | 1.9 g | 
| от които наситени | 0 g | 
| Въглехидрати | 71,7 g | 
| от които захари | 0 mg | 
| Белтъци | 13.8 g | 
| Сол | 0 g | 
« назад








